Recept: Pasta tonijn

Mijn favoriete pasta: Pasta tonijn. Eigenlijk is dit een recept van mijn moeder. Ik heb dit ook al zo vaak gegeten, je kan mij hier in ieder geval heel erg blij mee maken. Ik weet zeker dat ook jij dit een heerlijke pasta vindt!

Ingrediënten voor ongeveer 3/4 personen
1 pak Passata di pomodor gezeefde tomaten. (Ik gebruik altijd die van de AH zit in een kartonnen vierkante verpakking)
1 blikje tomaten puree
3/4 van het lege blikje tomaten puree vullen met water
2 tenen knoflook
2 blikken tonijn in water
3 el basilicum
Zwarte peper
Olijf olie
Optioneel groene kappertjes
Volkoren spaghetti

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar. Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en voeg hierbij de tonijn, gesneden knoflook en basilicum. Is de tonijn warm? Voeg dan de gezeefde tomaten en tomaten puree toe. Roer dit allemaal goed door elkaar. Voeg vervolgens het blikje water toe aan de saus, hierdoor wordt de saus iets minder dik. Voeg als laatst de zwarte peper toe, hoeveelheid naar smaak. En eventueel groene kappertjes mocht je dat lekker vinden.  Serveer de pasta met een beetje kaas! Ennnn genieten maar 🙂

 

Geef een reactie