Recept: Wortel-rozijn Havermout

Wortel door je havermout? Ja dat klinkt misschien een beetje vreemd maar het is zo lekker. Het heeft ook iets weg van een carrot cake. Zeker het proberen waard, mijn favoriet!

Voedingsfeiten:
222 Calorieën
4 gram vet
37,3 gram koolhydraten
5,6 gram eiwit

Ingrediënten:
30 gram havermout
50 gram geraspte wortel
150 ml ongezoete amandelmelk (ander soort melk kan ook gebruikt worden)
35 ml water
15 gram rozijnen
1 tl honing
1 tl kaneel

Bereiding:
Verwarm de melk met het havermout op het vuur in een steelpannetje. Blijf goed roeren, het wordt vanzelf een dikker papje. Als het wat dikker is en het begint te pruttelen doe dan je vuur iets lager en voeg het water, wortel, honing, kaneel en rozijnen toe. Roer dit goed door elkaar en je havermout is klaar.


 

Geef een reactie